Осінній сплін: Як зробити життя яскравішим під час холодів

Золоту осінь змінив листопад, а разом з ним прийшли холод, перший сніг і перші морози. Світловий день став коротшим, зменшилась кількість сонячних днів, і все, чого хочеться – затаїтися вдома, нікуди не виходити, нічого не робити. Але не всі можуть дозволити собі прикидатися ведмедем в барлозі, тому наш експерт – блогер Анастасія Арьє пропонує справлятися з осіннім спліном іншими методами: приємними емоціями, турботою про себе, смачною їжею, творчістю та гарними дрібницями. Ось що в її списку:

1. Виспатися!

Вимкнути будильник і проспати ранок вихідного дня стільки, скільки потребує організм, щоб встати з відчуттям: «Виспалась!». Іноді один лише цей пункт дарує мені сили та настрій навіть у самий мерзотний осінній день.

2. Намалювати картину.

Якщо ви спіткнулися через ці два слова, а в голові одразу залунало: «Я не вмію малювати», ось вам лайфхак. Придбайте картину за номерами, фарби та пензлі, і – гарантую! – ви отримаєте багато задоволення і від процесу, і від результату.

3. Спробувати ароматерапію.

Для початку можна обрати 2-3 масла і найдешевшу аромалампу (все одно принцип дії у них однаковий). Для покращення настрою обирайте цитрусові масла (апельсин, лимон, грейпфрут), зняти дратівливість допомагають хвойні (сосна, ялівець, евкаліпт), а масло лаванди розслаблює і допомагає краще заснути.

4. Зробити перестановку меблів.

Інколи достатньо поміняти 2-3 предмети місцями, щоб отримати почуття новизни та покращити настрій. У мене найжвавіший письмовий стіл – мігрує з місця на місце десь раз на півроку.

5. Побувати в контактному зоопарку.

Потримати в руках африканського їжака, погладити товстенького та смішного єнота, погодувати козу, подивитися, як граються носухи… Кумедні тваринки викликають багато позитиву!

6. Пекти пироги та печиво.

Аромат свіжої випічки, розлитий по оселі, радує і дітей, і дорослих. Здається, такими смачними, як восени, пиріг і какао не бувають ніколи!

7. Танцювати!

Можна вдома під улюблені хіти, можна в студії танцю – хандру і відчуття «немає сил» чудово проганяють танці типу сальси, бачати і регетону.

8. Підібрати живильний крем..

..для рук і обличчя, і порадувати шкіру турботою.

9. Вибрати літні фото з відпустки для друку.

І надрукувати!

10. Запросити друзів на вечерю, а після їжі пограти в настільні ігри.

Інтелектуальний «Ерудит», класична «Монополія», весела та невимушена «Я ніколи не…» – обирайте!

11. Погуляти в лісі.

Спостерігати листопад, шуршати листям, милуватися туманами, вдихати свіже повітря.

12. Подивитись виступи спікерів конференції TED.

Надихнутися, посміхнутися, не втримати сліз, сповнитися новими ідеями.

13. Зробити ревізію в гардеробі, документах та косметичці.

Коли позбуваєшся від зайвого, навіть дихати легше!

14. Знайти нове кафе.

З гарним інтер’єром, смачним чаєм (я на днях відкрила для себе чай з липи, пелюсток троянди та лічі) і тихим куточком, де можна посидіти з подругою, книгою або своїми думками.

15. Зайнятися рукоділлям.

В’язання або вишивка можуть бути медитативним та приємним заняттям. У листопаді я завжди в’язала шарфи – собі, близьким і друзям.

16. Змінити текстиль.

Якщо дозволяє бюджет, змініть штори і покривало, додайте сонячних і теплих кольорів в інтер’єр, придбайте пару декоративних подушок або плед – для тепла і додаткового джерела кольору в монохромний похмурий сезон.

17. Піти на каток.

Кататися під музику з подругою або з родиною, може навіть трохи змерзнути, а потім із задоволенням перевзутися у зручні черевики, випити глінтвейн та подивитися, як тренуються маленькі фігуристи.

18. Почати щоденник вдячності.

Щодня записувати три причини бути вдячною кожному дню. Ще одна хороша практика – написати «100 моїх подяк богу (життю, світові)». Написати – і час від часу перечитувати.

19. Зустрітися з кимось, з ким давно не бачилась.

Давня подруга, приємна колега з минулого місця роботи, а, можливо, двоюрідна тітка, яку все немає часу провідати?.. Теплі зустрічі зігрівають в будь-який холод.

20. Знайти новорічну гірлянду.

Так-так! Мерехтіння вогників створює особливий затишок і дарує передчуття свята. Раджу повісити її біля ліжка, як нічник, або біля улюбленого крісла – іншими словами, там, де ви зазвичай відпочиваєте після робочого дня.

Раніше я ненавиділа осінь. І особливо – листопад. Але зараз я вірю, що від настрою багато залежить, і що кожну пору року ми створюємо самі. Справами, зустрічами, улюбленими заняттями, вмінням помічати красоту і створювати її самостійно. Нехай кожний сезон буде для вас особливим, а настрій не залежить від погоди!

20 Листопада / 2018 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA